Baumit Ragasztó Tárcsa

Ragasztás dűbelezés helyett!

Zseniális és bevált!

A ragasztás-technológia egyre többször kiváltja a hagyományos rögzítési módokat, mint pl. a hegesztést, csavarozást és szegecselést. Az autók, repülőgépek, sőt hidak építésekor a ragasztás egyre nagyobb teret hódít. Az EPS Homlokzati Hőszigetelő Rendszert régi falakra is elegendő csupán ragasztani a Baumit Ragasztó Tárcsa által képzett szinte új alapfelületre, mintha csak nyers téglafelület lenne. Vakolt alapfelületeken (régi épületek) a hőszigetelő rendszert eddig a ragasztás mellett még dübelezni is kellett, éppen azért, mert az alapfelület gyenge minősége volt a gyenge pontja az alapfelület – ragasztó – hőszigetelés láncolatnak. De csak eddig, hiszen a Baumit kifejlesztette a megoldást, ezt a gyenge pontot küszöböli ki a Baumit Ragasztó Tárcsával.


A Baumit Ragasztó Tárcsa – működési mód

A Baumit Ragasztó Tárcsát rögzítjük a teherhordó falazatba és a hőszigetelés felragasztása előtt ragasztópogácsákkal látjuk el. Így alakítunk ki plusz erőátadó ragasztási pontokat a teherhordó falazattal. A hőszigetelés rögzítése során az eddigi 6 dübel/m2 helyett 6 Ragasztó Tárcsa/m2 szükséges a Baumit EPS Homlokzati Hőszigetelő Rendszer, valamint a Baumit open Klímahomlokzat (a Lélegző Homlokzat) ragasztásához.

Fontos tudnivaló:

A működési mód csak a Baumit EPS és open Homlokzati Hőszigetelő Rendszerek szakszerű feldolgozásánál garantált! Használható vakolt vagy vakolatlan beton, tömör tégla, üreges vázkerámia és pórusbeton felületeken, illetve régi hőszigetelő rendszereken (max. vakolatvastagság 40 mm).

A Baumit Ragasztó Tárcsa rendszerben
 • Baumit RagasztóTárcsa red
  (Baumit KlebeAnker 88)
 • Baumit RagasztóTárcsa blue
  (Baumit KlebeAnker 55)
 • Baumit RagasztóTárcsa orange
  (Baumit KlebeAnker orange)
 • Baumit RagasztóTárcsa duplex
  (Baumit KlebeAnker Duplex)

Impresszum | by Baumit
2011. Minden jog fenntartva. www.ragasztotarcsa.hu | Baumit Ragasztótárcsa